Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on July 4th 2014

Weer goed in elkaar gezet: The Kevin Costners (8.4)

Een Beatleseque Indiepopperige Fleetwood Mac
Song: The Kevin Costners - Lunatics

Die zagen we niet aankomen: een nieuw album van de nog altijd goed genaamde Nijmeegse/Antwerpse band The Kevin Costners. Pick Up The Parts is net uit en staat mede dankzij single Lunatics heel hoog in ons 2014 lijstje met favoriete platen van Nederlandse bodem.

Aan Pick Up The Parts, opvolger van het 2008 debuut Come On In, is drie jaar gewerkt door de band.

“Voor mij is de plaat een monument voor het doorgaan geworden,” aldus zanger/gitarist Bouke Zoete. “Niet opgeven, gewoon blijven doen waar je in gelooft. Omdat je ergens diep van binnen heel zeker weet dat het goed komt.”

He Bouke Zoete, kennen we die naam ook niet ergens anders van? Inderdaad, in de tijd tussen de twee Kevin Costners platen hoorde je hem onder andere zingen op het succesvolle Happy Camper project. Maar ook gitarist/toetsenist Sjors Van der Meulen zat niet stil: hij speelde in The Doo Run Run.

“We hebben geprobeerd om de muziek te laten klinken als een warme omhelzing van een vriend die je al jaren niet meer gezien hebt. Het moest wel een vrolijk weerzien worden, met bier en zo, maar je moest toch meteen voelen dat er de afgelopen jaren heel wat water onder de brug is gestroomd,” aldus Zoete.

En man, wat levert dat een mooie, melodieuze en melancholische plaat op. We kunnen zo een lijstje opnoemen met sterke liedjes van Pick Up The Parts: What’s This All About, Bigger But Better, I Need It You Know, Never New, So Rock N Roll en de single Lunactics. Dijk van een plaat.

The Kevin Costners speelt 12 juli op het Valkhof festival in Nijmegen met oa Conor Oberst, M.Ward en Timber Timbre.

Ryan Adams geeft ons weer iets goeds (7.9)
Beter laat dan nooit: Doug Seegers (8.5)