Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on June 4th 2014

Wij willen Mount Carmel (7.6)

Rival Sons en The Black Keys, gedirigeerd door Hollis Brown
Song: Mount Carmel - Will I

Een kust-berggebied in het Noordoosten van Israel. Daar gaan we het eens over hebben vandaag. Voor de kenners: Mount Carmel. Het toeval wil dat dit niet alleen een rotsformatie is, het is ook nog eens een meer dan prima band uit Columbus, Ohio.

Het drietal zet zichzelf neer als: “A tight power trio with feet firmly rooted in the past.” Dat kan alle kanten op, zijn we het mee eens.

Get Pure, hun net uitgekomen debuutalbum staat vol met de stevigere rock. Doet best wel denken aan bands als Cream en Black Sabbath. Op zich leuk, maar het aanbod van kwaliteitsmuziek maakt dat het wel eens lastig kan worden voor Mount Carmel (om gedraaid te worden, that is).

Totdat daar opeens de track Will I om de hoek komt kijken. Wat rustiger, maar nog steeds hoor je de rockinvloed (Black Keys, ook qua stem!). Ditmaal lijkt de boel echter gedirigeerd te zijn door een band als Hollis Brown, onder andere van het fijne liedje Faith & Love. En daar is dus helemaal niks mis mee: Mount Carmel zit in de cd-speler. En vind je dit goed, geef dan zeker de tweede helft van de plaat even een kans.

Let op: Jamie Isaac komt eraan (7.7)
Lee Fields & The Expressions aan de winnende hand (8.9)