Zes redenen waarom Augustines mij als eerste en enige band de concertzaal in kreeg
 


Ik ben geen muziekkenner. Ik ben zelfs geen muziekfanaat. Een muziekliefhebber, misschien, maar dan wel een hele luie. Je ziet mij nooit zelf het internet afstruinen op zoek naar nieuwe muziek. Ik ken zat goeie bands, maar dat is niet m’n eigen verdienste. Daar heb ik mijn mensen voor. Naar concerten gaan? Ook niks voor mij. Dat wil zeggen, totdat ik Augustines ontdekte. Het zal zo’n anderhalf jaar geleden zijn geweest. Vanaf de eerste akkoorden was ik betoverd. En dit is waarom.

Door Jan Emmens, copywriter en sporadisch drager van bretels / @janemmens

1. Het bralt heerlijk mee

Ik heb tot nu toe twee concerten van ze bezocht (ik ga 27 april in de Melkweg natuurlijk weer) en het was iedere keer een absoluut feest. Ik kan me bij Chapel Song en Philadelphia gewoon niet inhouden. Mijn stem, ook al klinkt-ie als een verkouden kat, moet meedoen. Altijd.

2. Hierom


Barrel of leaves, live in Bitterzoet (Amsterdam, oktober 2012)

3. Ik geloof ze

Soms versta ik niet eens wat Billy, de leadzanger, zingt. Aan de klanken, melodie en gezichtsuitdrukkingen heb ik genoeg om mee te huilen. Heb je Book of James weleens geluisterd?

Mooi? Wacht maar tot je die live hebt meegemaakt.

4. Het gaat ergens over

Ik had het net al even over Book of James, en dat is niet zomaar. Het eerste album van Augustines, Rise Ye Sunken Ships, is een verzameling liedjes vol verwerking. Bijvoorbeeld: de broer van de zanger pleegde zelfmoord en daar schrijft en zingt-ie over.

5. Ook het nieuwe album is geweldig

Ja, maar echt. Luister naar deze:

6. Billy heeft een hoed

weareaug_img01_hires_wide-921d76536294f51601a79814c0f7c67086d7c2d8-s6-c30

En alles met een hoed is goed.


Augustines speelt 27 april in de Melkweg, Amsterdam. Er zijn nog kaarten, maar je kunt ook meedoen aan onze prijsvraag. 5 mei is de band ook te aanschouwen op het Bevrijdingsfestival in Groningen.

Lees ook:
Iets meer dan drieduizend woorden over hoe Augustines mij al twee jaar bezighoudt

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op