Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 6th 2014

Augustines houdt hoofd er goed bij (8.3)

The National en Frightened Rabbit in een love chapel
Song: Augustines - Nothing To Lose But Your Head

Wij zijn de dagen naar 4 februari 2014 al aan het aftellen. Want dan komt-ie uit: Augustines, het nieuwe album van, inderdaad, Augustines. Het is de opvolger van het in 2011 verschenen debuutalbum Rise Ye Sunken Ships. Is een tijd geleden, toen de band nog We Are Augustines heette en we allemaal dachten dat het Europees kampioenschap voetbal in Oekraïne en Polen een prooi voor ons Oranje zou zijn.

De verwachtingen zijn dus hoog gespannen voor die “altijd lastige tweede”. Mede songschrijver Eric Sanderson voelt dat ook. “The first record, we didn’t have to prove anything to anyone, we just had to prove something to ourselves,” vertelde hij onlangs aan een Amerikaanse collega. “This record, we kinda realized that the worst mistake we could make would be to try and please everybody, or try to do something for somebody else.”

En zo is het. Kwestie van je hoofd er goed bij houden.Bij het luisteren van de eerste single Cruel City waren we even bang dat de band de weg kwijt was, maar mooi dat de nieuwste single van Augustines luistert naar een titel die ook meteen als goed advies kan gelden: [ya got] Nothing To Lose But Your Head. Al een paar weken is die online te beluisteren en sinds vandaag is er dan ook een officiële videoclip. Het liedje is voor ons de bevestiging dat het toch wel gewoon goed gaat komen met dit trio uit New York. Kan eigenlijk ook niet anders: zij zijn immers Augustines.


Nederlands concertje doen, mannen?

Written by Harm