Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 27th 2014

The Black Atlantic en I Am Oak: een eik van een EP (8.0)

Tallest Man met Fleet Foxes-sfeer en Broken Bells en toeters.
Song: The Black Atlantic & I Am Oak - Rove

Wachten. Wachten op de samenwerking. Dat die er ooit zou komen stond al jaren vast. Nu is het dan zover. The Black Atlantic en I Am Oak (afkomstig uit de stal van Snowstar Records) hebben de krachten gebundeld en komen met een split EP, ‘Black Oak‘ (creatief). Toch wel een beetje opmerkelijk, I Am Oak releasede namelijk nog niet zo heel lang geleden de nieuwe langspeler Ols Songd.

Het kan dan opmerkelijk zijn, prachtig is het ook. De opzet is simpel, 6 liedjes: van beide bands een nog niet eerder gereleased nummer, twee samenwerkingen en 2 tracks die ze van elkaar coveren. Dit levert dus een prima EP op. Hoogetepunt (en single) is het nummer Rove. De sfeer van Fleet Foxes die ook best wel een beetje doet denken aan Broken Bells.

Het gerucht gaat dat de tracks in no-time waren geschreven. Een natuurlijke samenwerking dus. Als we de plaat zo horen kunnen we inderdaad ook niet anders dan concluderen dat het een dikke match is. Ga dat luisteren dus! <flauw>Een eik van een plaat!</flauw>. Hebben we eigenlijk niks aan toe te voegen.

 

Written by Bas