Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 3rd 2014

Breton is jaloersmakend catchy (8.3)

Het iets jongere en speelsere broertje van Foals
Song: Breton - Envy

Op de steeds meer karakter krijgende redactievloer van Gobsmag vragen we het ons al een tijdje af: is Envy van Breton al 3FM megahit?

Ho, geen paniek daar aan de andere kant van de wifi router. Het radiostation is uiteraard niet leidend voor de muziekkeuze op het Gobsmag scorebord, maar het is enkel een quasi vernuftige manier om te zeggen dat het liedje volgens ons een bult airplay verdient.

Want Envy van het Britse Breton kun je met één woord omschrijven: catchy. Met drie woorden kan ook: heel erg catchy.

Het liedje is afkomstig van War Room Stories, de officieel vandaag uitgekomen plaat van het vijftal. Het is de opvolger van het in 2012 verschenen Other People’s Problems (met het belachelijk fijne Edward The Confessor).

En dat nieuwe album kan weleens veel dingen gaan doen voor Breton. Dan is het weer poppy, dan is het weer hoekig, dan is het weer stampend, maar het is altijd CATCHY. We kunnen nu wel verder dingen op schrijven over producers, remixes, bevriende bands als Alt-J, maar laten we vooral eerlijk blijven: dat leest niemand om te onthouden. Nee, dat het catchy is moet genoeg zijn voor jouw gewillig oor. Komt die airplay, let maar op.


Breton live zien:
23 februari 2014: Brussel, Botanique Rotonde
28 februari 2014: Amsterdam, Paradiso

Written by Harm