Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on April 2nd 2014

Cloud Boat en zijn electronische singer-songwriter indiefolkrockdubstep (8.3)

James Vincent McMorrow meets James Blake
Song: Cloud Boat - Carmine

Om met de deur in huis te vallen. Cloud Boat is te gek. Cloud Boat? Cloud Boat? Inderdaad, Cloud Boat. Afkomstig uit London en gevormd door Sam Ricketts en Tom Clarke. Sam & Tom. Klinkt als een te gek jaren ’60 soul-disco-duo. Niets is echter minder waar. Onze Sam en Tom maken prachtige elektronische singer-songwriter indiefolkrock. Zoek dat genre maar eens op.

Nu even serieus. Dit Londense duo bracht in 2013 al een volledige plaat uit (Book of Hours) die in iTunes tevoorschijn zou komen als, jawel, elektronische singer-songwriter indiefolkrock met een vleugje dubstep. James Vincent McMorrow meets James Blake dus. Opmerkelijk detail is dat de heer Blake een jeugdvriend is van de heren achter Cloud Boat. Je verzint het niet. Favoriet van deze plaat is het prachtige Drean (geen typo).

Een nieuwe plaat is in aantocht en daar zijn wij dus blij mee. Vooruitgeschoven werd de single Carmine. Na de eerste luisterbeurt was al duidelijk, die moet op het Scobo (scorebord, red.). Cloud Boat lijkt verder te gaan waar ze ons in 2013 achterlieten. En dat is dus prima.

Het liedje schijnt te gaan over een reis door de geest van een jeugdvriend. Vervaagde en vervormde herinneringen culmineren in een fictief karakter. Kan Carmine onze herinneringen vereeuwigen? Dat weten we allemaal niet en dat willen we eigenlijk ook helemaal niet weten. Wat je moet weten is simpel: Carmine is een fantastisch liedje dat jouw kostbare 3 minuten en 57 seconden zeker verdient.

De koek is overigens nog niet op. Via de Soundcloud van Cloud Boat (je verzin het wederom niet) is de single nu tijdelijk gratis te downloaden. Mis die boot niet.

Written by Bas