Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 14th 2014

De belofte van Promised Land Sound (8.0)

Een jonge Jagger, al jammend met Chuck Berry en Willie Nelson
Song: Promised Land Sound - Empty Vase

In alle Pink(p)ophef deze week zouden we bijna vergeten dat er nog meer goede muziek is. En laten wij je nou helpen bij het ontdekken. Vooruit, ook wij zullen inhaken op de actualiteit. Niet Mick Jagger, maar wel de heren van Promised Land Sound. En die doen ons verdacht veel denken aan een jonge Mick Jagger, maar dan samen met Willie Nelson en Chuck Berry experimenterend in de schuur van hun gezamenlijke ranch in Nashville.

Ben je er nog? Country dus. Rock ‘N Roll. Laten we het voor het gemak country-rock noemen. Het is dan ook geen toeval dat ze zijn vernoemd naar een van de lekkerste tracks van Chuck Berry.

Live schijnt het overigens ook top te zijn, al zeggen ze het zelf: The woodshedding and session-vet vibes are palpable, the live show compellingly unhinged and propulsive, all close harmonies, high-Stax changes, and “whoa, did he just do that?” guitar breaks, punctuated by moments of Velvets-style thud.

Voor de mensen die het geluk hebben op SXSW te vertoeven, ga dat zien/horen. Zo niet, dan moet je het doen met onderstaande clip.

Written by Bas