Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on April 14th 2014

De folky roots van Robert Ellis (8.3)

Randy Newman en Willie Nelson op de soundtrack van een docu over Gram Parsons
Song: Robert Ellis - Chemical Plant

Of het wetenschappelijk aangetoond is weten we niet, maar dat de naam Ellis garant staat voor mooie muziek is duidelijk. Natuurlijk koning der baarden Stephen Ellis (frontman van Revere) en de fascinerende Australiër Ernest Ellis.

Daar kunnen we nu iemand aan toevoegen: Robert Ellis. Overigens geen familie, voor zover wij weten. Eerst maar eens een stukje duiding, zoals je van ons gewend bent. Een echte Southern-boy, dat wil zeggen born and raised in Texas. Dat is doorgaans zeker niet nadelig voor het Gobsmag-waardering-voor-je-muziek-gehalte. Inmiddels woonachtig in singer-songwriter-heaven Nashville Tennessee. Nog maar 25 jaar oud, maar toch al drie platen achter zijn naam.

Laatste wapenfeit is het studioalbum The Lights From the Chemical Plant. En laat dat nou ook de single zijn die we hier bespreken. Toeval? Wie weet. Het album staat vol met op country en pop gebaseerde roots en is geïnspireerd door grootheden als Willie Nelson, Randy Newman en Paul Simon. Dat horen we ook zeker terug in de single.

Are you in for some blabla? Komt-ie: het is vooral hypnotiserende stem van Robert Ellis die dit een erg lekker liedje maakt. Je wordt als het waren helemaal in het liedje gezogen, wat maakt dat hij gewoon op repeat moet. En oprecht, puur. Dat is het ook. Misschien corny allemaal, maar wel waar. Luister maar:

Written by Bas