Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 10th 2014

De vele levens van José González (7.8)

Een bombastische Nick Drake met een vleugje Zuid-Amerikaanse levenslust
Song: José González - Stay Alive

José González ken je. Als de man van het liedje bij die stuiterballenreclame. Of als bandlid van het nog altijd onvolprezen Junip. Of misschien ken je hem als die gast van die belachelijk mooie Massive Attack cover Teardrop.

José González dus.

De geboren Zweed met Argentijnse ouders heeft sinds het fijne In Our Nature (2007) niet veel meer van zich laten horen op het solo vlak. Maar met de daarna verschenen Junip platen Fields (2010) en Junip (2013) én vier prima ep’tje mogen wij daar eigenlijk niet over zeuren. Jose is good busy.

Maar wat hoorden we toen we onlangs de meer dan prima soundtrack van de nieuwe Ben Stiller film The Secret Life Of Walter Mitty (7.7) luisterden? Zowaar, zowaar! Jawel, nieuw werk van José: twee eigen liedjes én een John Lennon cover.

De mooiste van die drie, het door Ryan Adams geschreven Stay Alive, is op single gegooid, mét een mooie videoclip over het geheime leven van José González. Vinden wij van Gobsmag een heel goed idee (7.8).


José González live zien:
Jose staat op de poster van Cross-linx, een rondreizend muziekfestival in Nederland dat de verbinding legt tussen indie classical en avant-garde popmuziek. In dat kader kun je hem op de volgende data zien (met nog veel meer toffe, andere artiesten, zoals Olafur Arnalds en Patrick Wolf):

5 februari: Rotterdam, De Doelen
6 februari: Amsterdam, Paradiso
7 februari: Eindhoven, Muziekgebouw
8 februari: Groningen, Oosterpoort

Written by Harm