Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 17th 2014

Doves frontman Jimi Goodwin goed aan de whiskey (7.7)

De supergroep die Elbow ooit eens met Doves moet gaan vormen
Song: Jimi Goodwin - Oh! Whiskey

Hier op de Gobsmag redactie verbazen we ons er nog regelmatig over: waarom is Doves in ons land geen grote band? De enige Dove die de gemiddelde Nederlander kent, is die van de zeep. Sinds 2000 liggen er vier ijzersterke albums in “de winkels” (de laatste in 2009), maar nog altijd gaan ze een zaal als Heineken Music Hall niet vol spelen. Toch moet de band in staat zijn om ooit nog eens een “Elbowtje” te doen: na jaren ploeteren wereldwijd doorbreken. Pin ons daar maar op vast met je vlaggetje.

Hoe dan ook, die Doves doorbraak gaat in ieder geval niet op korte termijn gebeuren. Sinds 2010 is de band on hiatus en inmiddels staat frontman Jimi Goodwin in de startblokken voor een soloavontuur. Op 24 maart 2013 verschijnt zijn eerste plaat onder eigen naam: Odludek. Daarna gaat-ie mee op tour door de Engeland met (toeval bestaat niet in de muziek) Elbow.

En van welke bevriende stadgenoot kreeg de Manchester muzikant hulp bij het maken van dit solo debuut? Je mag niet eens drie keer raden, want natuurlijk was het Elbow zanger Guy Garvey die op de stoep stond met een mengpaneel voor zijn gezellig dikke buik.

Eerste liedje van het Jimi Goodwin solodebuut Odludek is het sterke Oh! Wiskey. Geweldig hoe het halverwege ineens een andere richting inslaat. Samen met Elbow dan ook maar Pinkpop doen?

Written by Harm