Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on April 7th 2014

Eliza and the Bear smaakt naar meer (8.0)

Een beetje van Dry The River en The Lumineers en een beetje van Eliza and the Bear
Song: Eliza and the Bear - Brother's Boat

Zoals dat zo vaak gaat buzzt een bandje eerst in Engeland en maakt het dan de grote overtocht over Het Kanaal. De Londense indierock van Eliza and the Bear is daar geen uitzondering op. BBC’s Zane Lowe (de Engelse Giel -de beste singer-songwriter van NL- Beelen) ging achter de band staan en The Guardian noemt ze ‘One of the UK’s promising young bands’.

Goed, alle lof is inmiddels in de zak gestoken en de Double A-side single heeft zijn weg naar mainland Europe gevonden. Waaronder dus naar ons inmiddels zeer comfortabele Gobsmag-HQ. Double A-side? Bestaat dat nog in deze digitale tijd? Niet echt, maar het klinkt natuurlijk wel leuk.

We hebben het hier over de single ‘Brother’s Boat’, die wordt vergezeld van een akoestische uitvoering van de track ‘Friends’. Overigens gaat het succesverhaal van Eliza and the Bear terug tot eind 2013. Toen verschenen er namelijk al een tweetal tracks op Spotify. Upon the North / The Southern Wild vind je hier. Met name de laatste track kon toen al op best met meeknippende hoofdjes rekenen bij Gobsmag.

Maar goed, Brother’s Boat dus. We kunnen er kort over zijn en dat zullen we dan ook niet nalaten. Lekkere indierock die prima gehoor zal vinden wanneer je houdt van Dry The River, Arcade Fire en The Lumineers. Om het verhaal toch nog wat langer te maken. Zanger James Kellegher leidt aan arthrithis in zijn handen en muziek maken is voor hem de manier om de pijn te verzachten (letterlijk en figuurlijk). Rest er niks anders dan een linkje:

Written by Bas