Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 26th 2014

Fink is terug: luister naar Hard Believer (7.5)

Good old Fink met een laid-back bassloopje à la Marcus Miller
Song: Fink - Hard Believer

Goed nieuws: op 14 juli verschijnt Hard Believer, het nieuwe album van Fink. Als eerste voorproefje is de titeltrack gratis te downloaden via de website van de band. Nog meer goed nieuws: niet alleen speelt het trio op de komende editie van Lowlands, op 22 november komen ze terug voor een concert in Paradiso.

In het persbericht lezen we dat Hard Believer, de opvolger van het succesvolle Perfect Darkness uit 2011, in zeventien dagen is opgenomen. Als locatie hiervoor koos Fink de legendarische Sound Factory Studio’s in Hollywood, met achter de knoppen topproducer Billy Bush (Garbage, Beck, Foster The People).

“We wilden deze keer dieper gaan en ambitieuzer met de muziek zijn, om het geheel naar een nieuw niveau te tillen, zonder te ver van onze oorsprong af te raken,” aldus Fink over het nieuwe materiaal.

En hoe klinkt dat dan? De titeltrack is in ieder een geval een slowburner: een spookachtige liedje dat elke luisterbeurt beter wordt. Geloof ons. Hoe dan ook, Fink is terug en dat is goed nieuws.


Fink live zien:
18 augustus: Lowlands festival
22 november: Amsterdam, Paradiso

Written by Harm