Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 7th 2014

Fire Eye doet niks nieuws maar klinkt wel gewoon prima (7.5)

Band of Horses - soms is het heel simpel
Song: Fire Eye - Fired Eyed Ones

Uit Zweden en klinkend als Band of Horses: maak kennis met Fire Eye. Een debuut EP’tje hebben ze net uit: Surburban Life. Eerste single ‘Fired Eyed Ones’ doet het hier op de Gobsmag redactie erg goed.

Met de keiharde feiten nu uit de weg geruimd, moeten we die Band of Horses vergelijking even toelichten. Het is wel degelijk een overduidelijke (want wie denkt niet bij de eerste tonen van die single dat de Band of Horses CLASSIC Funeral wordt ingestart?), maar zeker geen verkeerde. Het is namelijk gewoon een heerlijk klinkend vaatje waar ze uit tappen. En dan moet je eigenlijk niet zeuren.

Daar komt vervolgens nog bij dat het EP’tje afsluit met een liedje waar een Band of Horses (om maar eens een rockformatie te noemen) jaloers op kan zijn: Single Mother. De titel vertelt grotendeels het verhaal al en de herhalende regels “I hope you will someday find someone new” maken het af.

Afijn. Ze hebben nog maar 119 fans op Facebook, dus je hebt eindelijk de kans om echt de early adopter uit te hangen in je timeline. Regelen wij gewoon voor je.

Written by Harm