Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 20th 2014

Gambles schreeuwt het uit (8.7)

Een doorleefde Leonard Cohen in een achtbaan van emoties
Song: Gambles - So I Cry Out

Eerder al was Trust van Gambles album van de week op de Facebook pagina van Gobsmag. We vinden het namelijk een fantastisch album en daarom pakken we er graag een liedje uit. Dat liedje is So I Cry Out.

Maar eerst een klein beetje achtergrond. Gambles is het pseudoniem van Matthew Daniel Siskin. In het dagelijks leven Creative Director van niemand minder dan Beyonce. Achter dit leven gaat echter een diepe put van emoties schuil. En laat muziek nou emotie zijn. Je hoort Jamberts de aflevering al bijna aankondigen. “Overdag is Matthew een succesvol markteteer, maar ‘s nachts…”

Ingrediënten van de aflevering zijn een ongewenste zwangerschap en daarop volgende verloving. Matthew en zijn toenmalige vriendin waren ondanks alles toch erg gelukkig. Hun leven ging er elke dag een beetje beter uitzien. Tot het moment dat ze van de artsen te horen kregen dat het kindje het levenslicht nooit zou zien. Hun wereld stortte in. De toekomst die ze samen op wilden bouwen vervaagde. Matthew werd destructief, deed zichzelf pijn en belangrijker nog, deed anderen pijn. (“I wanted her to hate me. So I did things to make her hate me. This would make it easier to leave”).

Dit bleken geen slappe teksten. Matthew vertrok. Het verdriet echter niet. En wat doe je dan? Juist, je maakt een plaat. Een verschrikkelijk mooie plaat. Recht uit het hart, diep richting de ziel. Trust telt dertien rauwe folkliedjes, deel van het verwerkingsproces. Een luisterbeurt geeft je dan ook het gevoel dat je deelgenoot bent van iets heel intiems. Je voelt de pijn en hoopt zoiets nooit mee te moeten maken.

Trust grijpt ons aan. Op de redactie kunnen we dan ook niet anders dan de plaat grijsdraaien. Grijsdraaien terwijl we ademloos luisteren. Jullie hopelijk ook.

Written by Bas