Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 14th 2014

George Ezra stormt 2014 binnen (8.0)

Woodie Guthrie en Bob Dylan, gemastered door Tom Odell
Song: George Ezra - Did You Hear The Rain

Oké, laten we starten met een stuk onderzoeksjournalistiek zoals u van ons gewend bent. George Ezra is onlosmakelijk verbonden met Bristol. Niet het kledingimperium, maar de stad. Ontdekt door de BBC, volgden optredens op Glastonbury (op het BBC Introducing-podium) en opname in de meest prestigieuze lijst van de omroep: BBC Sound of 2014. “One of the most compelling and powerful vocalists around.” Die kan je in je zak steken. Met een respectabele vijfde plek kan George Ezra inderdaad als een van de mensen om in de gaten te houden worden bestempeld.

George Ezra dus. Slechts 19 jaar. En afkomstig uit Bristol, hadden we dat al gezegd? Dat uiterlijk kan bedriegen blijkt maar weer eens. Jong gezicht, blonde manen (Tom Odell, anyone?). Daartegenover staan donkere, rauwe en bluesy liedjes voornamelijk begeleid op akoestische gitaar. Op onze redactie doet de hele EP het al een tijdje prima. Did You Hear The Rain bestaat uit vier liedjes die prima passen in bovenstaande omschrijving (zowel die van ons als van de BBC).

Toch laat Ezra horen van verschillende markten thuis te zijn. Angry Hill is een prachtig klein liedje (“The Angels take him away, lay his body six feet beneath the clay”), Did You Hear The Rain is op haar beurt wat onheilspellender. (“Did you hear the thunder or the rain, means I’m coming home again”) en zou weleens hoge ogen kunnen gaan gooien op festival, de radio en in de hitlijsten.

Live zien:
17 januari 2014: Eurosonic, Groningen

Written by Bas