Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 17th 2014

Go go go! Go Go Berlin komt eraan (8.0)

De jonge, ongepolijste versie van Kings of Leon en Steven Tyler.
Song: Go Go Berlin - Castles Made of Sand

Denemarken zit in de lift. Na de fabelachtige EK-winst in 1992 bereikt ons nu ook goede muziek. Zo was daar ineens vorige week al This is Head op ons scorebord. Fuck, die gasten komen uit Zweden. Zullen we gewoon afspreken dat ze uit Denemarken komen? For the sake of deze intro zullen we maar zeggen. Om het goed te maken, een andere tip uit Denemarken: Daniel Lemma. Maar daar is het ons hier niet om te doen.

Go go go go! Neen, het zijn niet de bevlogen aanwijzingen van Møller Nielsen in ’92, maar het is waar de bandbio mee opent. Die bio gaat overigens verder met de gevleugelde uitspraak “the new Danish rock-band Go Go Berlin is heading for the stars. At the moment, it seems like there is no limit for how big they can become”.
Ambitie dus. Houden wij van. Dat geldt overigens ook voor de sound van Go Go Berlin; Klassieke, tijdloze rock. Jaren ’70 compleet met bijpassend kapsel en imago.

Deze vlieger gaat prima op voor de single Castles Made of Sand, die een tijdje terug op één van onze bureau’s belandde. Vervolgens verscheen de single snel in onze afspeelapparatuur, waar hij sindsdien niet meer weg is geweest. Wat een track! We horen een jonge, ongepolijste Caleb Followill en Steven Tyler. Live schijnt de band trouwens een sensatie te zijn. Hebben we dan eindelijk de opvolgers van Kings of Leon gevonden? Overigens past het hele debuutalbum, “New Gold”, in deze stijl. Vergeet echter vooral de ballad Waste of Trying niet even te luisteren.

Nog even terug naar de bandbio. Die sluit af met de tekst “Go Go Berlin is something genuine, something alive and just on the verge of becoming something really big. We zouden nu een flauwe grap (that’s what she said) kunnen maken, maar besluiten dat niet te doen. We hebben je echter gewaarschuwd, laat de festivals maar komen!

Maar nu eerst Castles Made of Sand:

Written by Bas