Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 31st 2014

Grote belofte Sivu is niet meer te stoppen (7.7)

Jack Peñate, Bombay Bicycle Club en Alt-J gepropt in de studio van Beck
Song: Sivu - Can't Stop Now

Een tijdje geleden werd Gobsmag door een net zo kale als enthousiaste Nederlandse promoter gewezen op het muzikale talent van James Page. Onder de artiesten naam Sivu heeft deze zanger/multi-instrumentalist inmiddels drie toffe en bovenal veelbelovende EP’tjes uitebracht. Can’t Stop Now is de nieuwste, met de titeltrack als single. (Ook op dat EP’tje: een niet onverdienstelijke cover van Nirvana’s Dumb.)

Het eerste echte wapenfeit van de vierentwintigjarige Sivu was het sterke liedje Better Man Than He, dat dankzij de bijbehorende videoclip in Engeland viral ging. Het koortje en de vreemdsoortige geluiden doen heel erg denken aan Alt-J en helemaal verwonderlijk is het dan ook niet dat Sivu hulp kreeg van Charlie Andrew, producer van -yup- Alt-J. Samen kwamen ze uit de studio met de EP’s Bodies en I Lost MySelf en deze nieuwe Can’t Stop Now. Inmiddels werken ze al hard aan een debuutalbum die ergens dit jaar gaat uitkomen bij de grote platenmaatschappij Atlantic Records.

Het lijkt hem allemaal makkelijk af te gaan, maar schijnt bedriegt: Sivu kende een moeilijke start in de muziekindustrie. Hij trok vanuit St.Ives, Cambridgeshire naar Londen voor een carrière als muzikant, maar had er veel moeite een poot aan de grond te krijgen met zijn eigen geschreven liedjes. Uiteindelijk zag hij zich om financiële redenen genoodzaakt in vaste dienst te treden bij een callcenter. Succes kwam eindelijk uit een toevallige hoek. Als bassist bij een band van een vriend, raakte hij in contact met de eerder genoemde Charle Andrew. Die moedigde hem aan door te gaan met zijn eigen werk en bood en passant zijn hulp aan. Ook de redactie van Gobsmag is hem daar dankbaar voor.

Op 7 mei kun je Sivu live aan het werk zien op het London Calling festival, in de Tolhuistuin te Amsterdam.


Written by Harm