Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 14th 2014

Hebbes: Caught A Ghost (8.3)

De retro-soul van Nick Waterhouse met de aanstekelijkheid van Justin Timberlake
Song: Caught A Ghost - Connected

Goed nieuws: er is meer in deze wereld dan 3FM om fijne muziekjes te ontdekken. Neem nou Gobsmag. Oh, sorry, we vervallen in een stukje onvervalste reclame, dat is niet de bedoeling.

Neem nou Amerikaanse hitserie Suits. Seizoen 3, aflevering 1. Je weet wel, the one where Jessica’s new partnership with Darby is tested when he assigns Harvey a high-profile client who faces the loss of her company if Harvey can’t prove her innocence. Dank IMDB.

Afijn. Die aflevering begint dus met een heel erg fijn nummertje. Sleeping At Night. Afzender? Caught A Ghost. Direct Googlen, want zo zijn wij. Afkomstig uit LA en op dat moment trotse uitgever van één EP, Nightworks. Die EP is overigens niet in Spotify te vinden. Hebben we hier te maken met oude mannen die niet van het bestaan van deze oneindige bron van inkomsten afweten? Of wellicht wel met Tom Yorke-sympatisanten? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Wat we wel weten is dat 1 april de dag is dat ze hun eerste langspeler uit zullen brengen. En dat vinden wij dus goed nieuws. Niet alleen omdat de track No Sugar In My Coffee inmiddels Gobsmag-HQ-clublied is (jawel, wij drinken onze koffie zwart), ook omdat de single Connected wederom op deze plaat zal staan.

En laat die track nou klinken als “a modern take on blue-eyed soul which feature elements of classic motown and stax volt compositions with influences from dubstep, 90’s rap and contemporary electronica.” Amen. Hebben wij niks aan toe te voegen. Behalve dan misschien dat Caught A Ghost ons doet denken aan de retro-soul van Nick Waterhouse, gecombineerd met de catchiness van Justin Timberlake.

En is er dan een bruggetje naar waarom we dit juist vandaag publiceren? Jazeker! Caught A Ghost staat op SXSW in Austin. Doe er je voordeel mee.

Written by Bas