Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 7th 2014

Herrek verder op donkere golven (7.8)

Nick Cave op bezoek in Brooklyn
Song: Herrek - Fading Waves

Poeh, dat was een bijzonder mooie kennismaking met Herrek, begin 2013. Debuutalbum Waktu Dulu was een donker, maar sfeervol geschenk dat lang in onze “cd speler” heeft gezeten. Genre weten? Slowcore noemen de kenners het. Yup, slowcore.

Voor de mensen die geen idee hebben waar we het in hemelsnaam over hebben, hierbij een klein stukje duiding: Herrek is een band rondom Gerrit van de Scheer. Een interessante muzikant, al was het alleen al omdat hij als zoon van een Nederlandse missionaris opgroeide in Kaisah, een 300 inwoners tellend plaatsje op Papua, Indonesië. Dat is weer eens iets anders dan een bebaarde folkmuzikant uit het nog altijd retehippe Brooklyn met een Starbucksverslaving. Al kun je zonder veel fantasie de muziek uit die levendige scène wel ontdekken in de liedjes van Gerrit. Dat, en de invloed van fijne droeftoeters als Nick Cave en Tindersticks.

Eind december 2013 verscheen een kleine opvolger in de vorm van het EP’tje A M. Wederom een wonderschoon schijfje met liedjes die je eigenlijk door een koptelefoon in het donker moet luisteren. Hoeft niet op Papua, mag ook gewoon in, pak ‘m beet, Almere. #luistertip


Written by Harm