Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 18th 2014

Horses On Fire en haar schop-in-de-ballen-rock (7.7)

Schop-in-de-ballen-rock a la Triggerfinger met een randje QOTSA
Song: Horses On Fire - Hollywood Gathering

Het is me wat met die paarden. Band of Horses, Tired Pony en Horses On Fire. Laten we het eens over die laatste hebben. Horses On Fire is afkomstig uit Gent, België. Leuker weetje: twee van de bandleden zijn betrokken bij internetdwerg Kabouter Wesley. Let us refresh your memory.

Je zou Horses on Fire kunnen kennen van hun debuutplaat uit 2012. Dit bracht ze o.a. bij de belangrijkste minuut op de kijkbuis (DWDD) en supports voor niemand minder dan Band of Skulls, Rival Sons en Status Quo. Harde bedoeling dus? Jazeker. Stoner riffs en hardrock grooves. Headbangend gingen wij 2012 door.

Maar toen was daar ineens een regenachtige zondagmiddag. Op het Gobsmag-HQ resulteerde een middagje zappen in het volgen van het Noord-Koreaanse 8 uur journaal. Daar bereikte ons het heugelijke bericht dat Horses On Fire een nieuw album had aangekondigd. Korea blij, wij blij.

Nog steeds schop-in-de-ballen-rock, zoals ze het zelf noemen. Maar ook dansbaarder, energieker en wat meer poppy. Pyongyang gaat uit haar dak. En wij hier ook. Waarom? Luister maar eens naar Red Fire en ballad What Else Can I Do. Allez, waar zijn de gitaren, horen we je denken. Geen paniek. De eerste single van Any Kind Of Storm luistert naar de naam Hollywood Gathering en brengt ons meer van wat we gewend zijn. Gitaren en de karakteristieke stem van Michélé de Feudis.

Sluiten we af met een laatste weetje. Het album is geproduceerd door Stéphane Misseghers, jawel, drummer van dEUS. Goedgekeurd door dEUS dus. Any Kind Of Storm ligt vandaag in de winkel. Tot zoverrrr, tot morgen.

Horses On Fire live zien:
19-03: Beursschouwburg, Brussel
21-03: 4AD, Diksmuide (met The Sore Losers)
28-03: PopUp 010, Rotterdam
29-03: Winston, Amsterdam
14-04: Ragfestival, Nijmegen
7-06:  Vestrock, Hulst

Written by Bas