Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 5th 2014

Internationale bedoeling, dat Mann Friday (8.0)

Alternative-afro-folk-rock, met een beetje Counting Crows.
Song: Mann Friday - One Window In Paris

Het lijkt alweer eeuwen geleden, maar in de zomer van 2013 was daar ineens het aanstekelijke Sunrise Everyday. Schuldige? Mann Friday. Lekker liedje, opvallend gezelschap ook. Afkomstig uit Zimbabwe, Kaapstad, Italië en grotendeels woonachtig in London. Al die invloeden zijn dan ook best wel een beetje hoorbaar. Alternative-afro-folk-rock leert de bandbio ons. We rest our case.

Leuke gasten ook: ze besloten de maand augustus grotendeels in Nederland door te brengen, to give the single a major push, work our ass off and have fun, zoals ze dat zelf zouden omschrijven. Deze promotour leverde niet alleen een fraaie 2METERSESSIE op, ook een heuse Mann Friday VW tourbus en legio radiopromo’s. En alsof dat nog niet genoeg is ook de videoclip van de nieuwe single.

Videoclip? Juist ja. De band verzamelde deze maand uren en uren aan footage. Gemonteerd en wel vormen deze een prima samenvatting van de avonturen. En waarom er dan geen lekker nummertje onder zetten? Zo geschiedde, en zie hier One Window In Paris. Prima popliedje waar ook de Afrikaanse invloeden van Mann Friday weer op terugkomen. We kijken nu alweer uit naar de zomer.

Written by Bas