Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 27th 2014

John Lennon McCullagh, over talent gesproken (8.0)

Liam Gallagher, the Beatles en Jake Bugg in een supergroep
Song: John Lennon McCullagh - Towerland Lullaby

Het zal je maar gebeuren. Op je twaalfde begin je rustig aan met het spelen van gitaar. Je schrijft wat tekstjes over de muziek heen. Nog geen 4 jaar later ben je ontdekt en getekend door niemand minder dan Alan McGee (verantwoordelijk voor het succes van onder andere Oasis) en ligt je debuutalbum (North South Devide) in de winkels.

Het klinkt als een jongensboek. Hoofdpersoon? John Lennon McCullagh. De jonge Brit laat er geen gras over groeien. Onlangs speelde hij zijn eerste show op mainland Europe in Gent (Glimps Festival) en inmiddels ligt er alweer een nieuwe single op ons bureau.

We hebben het hier over Towerland Lullaby. En wij vinden het een mooi liedje. Jake Bugg meets Oasis meets The Beatles (je verzint het niet, met zo’n naam). Ook qua looks kan hij prima door voor de zoon die John Lennon en Liam Gallagher nooit gehad hebben (maar als mannen zwanger zouden kunnen raken en deze twee heren de liefde voor elkaar zouden vinden zou moeder natuur het wel weten). Dan houden we het voor nu maar op het jongere broertje van Jake Bugg.

Live + ticketactie
Live schijnt John overigens ook een sensatie te zijn. “Who is this 15 year old kid doing Dylan better than Dylan?” – Courtney Love. Die kan je in je zak steken. En wat wil het toeval? Wij mogen kaarten weggeven voor de show die onze John aanstaande vrijdag geeft in de W2 in Den Bosch. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is even een mailtje sturen naar info @ gobsmag.nl onder vermelding van John Lennon McCullagh. Easypeasy. En terwijl je dat doet kun je mooi luisteren naar zijn nieuwste single, Towerland Lullaby.

John Lennon McCullagh live zien:
27 maart: Club 3VOOR12, Utrecht
28 maart: W2, Den Bosch
29 maart: Mijn Ouders, Leeuwarden
30 maart: Mezz, Breda

Written by Bas