Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 31st 2014

Kalen Nash moet nu eens gehoord worden (8.5)

Eenmans Fleet Foxes met de radeloosheid van Bon Iver
Song: Kalen Nash - White Oak

Een plaat waar wij op de Gobsmag redactie al een lange tijd verliefd op zijn: Ukred van de Amerikaanse muzikant Kalen Nash. Het album verscheen begin 2013 en omdat wij er praktisch niemand over gehoord hebben (de beste man heeft slechts 450 likes!), nemen wij alsnog maar die noodzakelijke handschoen op. Want als wij het al niet doen, wie doet het dan wel?

Ter zake. Kalen Nash is naast een man die dus een geweldige singer/songwriterplaat kan afleveren, ook frontman van een toffe rockband waar je waarschijnlijk ook te weinig over hebt gehoord: Ponderosa. (Check bijvoorbeeld de kneiter van een knoeperd Navajo. Knuisten in de lucht en meeschreeuwen dat refrein.)

Ukred is de eerste soloplaat van Kalen en zijn dik, warm gitaargeluid in combinatie met zijn zuivere stem en bij vlagen hartverscheurende teksten (de liefde, wat een ramp), doet ons al gauw verleiden om zijn sound te omschrijven als een eenmans Fleet Foxes met de radeloosheid van Bon Iver. Zo mooi dus.

Fijnste liedje van de plaat? Goede vraag. Maar waarschijnlijk moet dat To Be of onderstaande single White Oak zijn. Maar echt, gooi vooral het hele album in je “speler”. Wat een pracht.

Written by Harm