Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 24th 2014

Koekoek: hier is Nick Mulvey (7.8)

Een relaxte samenwerking tussen Ben Howard en Jose Gonzalez
Song: Nick Mulvey - Cucurucu

Het gaat ineens hard met de solocarrière van de Britse singer/songwriter Nick Mulvey. Een langspeler heeft hij nog niet uit, maar inmiddels praten al veel hippe mensen over z’n prima-de-bima ep’tje Fever To The Form en is huidige single Cucurucu een hit in Engeland.

Mulvey kun je kennen als lid van de band Portico Quatret. Geen misselijk bandje: in 2008 waren ze met hun album Knee-deep In The North Sea samen met Elbow, Radiohead en Adele genomineerd voor de prestigieuze Mercury Music Prize, waar uiteindelijk Elbow mee naar huis ging. Nog een leuk feitje voor op een fuif: Alt-J noemt in hun liedje Dissolve Me de albumtitel. Onthoud het en wordt de Leo Blokhuis van je vriendengroep.

Afijn, Mulvey stapte in 2011 uit Portico Quatret om zich te concentreren op zijn solocarrière. Dat gaat inmiddels dus heel aardig en op 12 mei verschijnt zijn eerste album: First Mind. Wij van Gobsmag zijn niet de enigen die daar reikhalzend naar uitkijken. Tip Nick Mulvey nu op je Facebook en wordt de Giel Beelen van je vriendengroep. Cucurucu!


Nick Mulvey live zien:
25 februari 2014: Nijmegen, Merleyn
27 februari 2014: Amsterdam, MC Theater

Written by Harm