Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 20th 2014

Lastig stilzitten met broeder Asbjørn (7.5)

De liefdesbaby van Bjørk en David Bowie, grootgebracht op een dieet van Alt-J en Breton.
Song: Asbjørn - Brotherhood

Potverdrie, verkondigden we nog niet zo lang geleden dat Denemarken muzikaal in de lift zit, verschijnt er weer een Deense single op de deurmat. Ditmaal luisterend naar Asbjørn – Brotherhood.

asbjorn

Eerst maar eens wat duiding, want waar zijn wij anders voor? Asbjørn ziet eruit als de broer van Miley Cyrus (met kapotte zonnebank) en klinkt als de zoon die Bjørk en David Bowie geheimhouden voor de wereld. Grootgebracht op een dieet van Alt-J en Breton.

Bent u er nog? Mooi. Het verhaal van Asbjørn is niet minder interessant dan de associaties. “Danish pop kid with a relentless urge to dance”, daar trapt de bio mee af. BAM! Daar is overigens niets aan gelogen (luister hieronder maar). Vervolgens leert de bio ons dat Asbjørn (is dat een naam?) ons het komende jaar deelgenoot wil maken van zijn artistiekheid (is dat een woord?). Dit alles onder de naam Pseudo Visions, je weet wel, die intense momenten waarbij je je afvraagt of het droom of werkelijkheid is. En wat helemaal hip is, elk nummer heeft een eigen video.

De Pseudo Visions worden dus afgetrapt met de track ‘Brotherhood’. En inderdaad, Brotherhood is dansbaar, elektronisch en doet ons best wel een beetje denken aan Alt-J en Breton. Niets mis mee dus.

Geinige gozert trouwens (in goed Rotterdams). Zijn verhaal en tracks zitten vol met autobiografische verwijzingen naar gevangenschap in zijn eigen lichaam, crush op Britney Spears en  de dansbaarheid van Destiny’s Child’s Independent Women. Dat u het maar weet. Tot slot houdt hij er verfrissende gedachten op na waar het gaat over de hedendaagse muziekindustrie:

“Artists post so much bullshit on the social media platforms because they are afraid of being forgotten. But basically, it’s not relevant to my music what I had for breakfast. The important thing is that I live and breathe music, and as long as I do that the fear of being forgotten is not present”

Brotherhood dus.

Written by Bas