Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 8th 2014

Luca Sapio willen we niet kwijt (8.0)

Italiaanse versie van Charles Bradley
Song: Luca Sapio - How Did We Lose It

De Gobsmag-redactie was even in de war. Luisterden we hier naar de debuutplaat van de ober van ons favoriete Italiaanse restaurant? Een kleine check leerde ons dat Luca Sapio inderdaad uit Italie komt. Frappant. We hadden het talent van onze ober nooit opgemerkt.

Grondigere onderzoeksjournalistiek leert ons dat Luca Sapio muzikant in hart en nieren is. Zo ziet hij eruit. En zo klinkt hij ook. Rauw, geïnspireerd op de Amerikaanse Deep South (soul, blues). Sapio groeide namelijk op in de zuidelijke staten van Amerika, waar hij veel speelde. Noem hem een muzikale troubadour.Dat verklaart dan ook meteen zijn accentloze Engels (niet gek voor een Italiaan).

Maar goed, wij zijn dus fan. Niet alleen van de debuutplaat, met name van de eerste single How Did We Lose It. Italiaanse soul met een erg rauw randje. Doet het ook goed in de slaapkamer denken wij (immers; Italiaans). Maar beslis vooral zelf.

Zoals we eerder al berichtten staat Luca Sapio volgende week op Eurosonic in Groningen. Gobsmag is er in ieder geval bij!

Live zien:
17 januari 2014: Eurosonic, Groingen

Written by Bas