Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 13th 2014

The Mispers komen eraan (8.0)

Het beste van Arcade Fire, The Maccabees en Bombay Bicycle Club
Song: The Mispers - Brother

Wat goed is, komt snel. Zomaar eens een uitdrukking die erg toepasbaar is op The Mispers. Wie? The Mispers. Dit vijftal uit London (waar ze overigens niet allemaal vandaan komen) timmert aardig aan de weg. Slechts drie singles uit, maar de optredens zijn niet aan te slepen. Eurosonic werd aangedaan en binnenkort staat festival Where The Wild Things Are op het programma. De Giel Beelen van de BBC (Zane Low) noemde ze zelfs al de ‘next hype’. Nou, dan weet je het wel.

De interesse op de Gobsmag-redactie werd extra aangewakkerd door de vergelijkingen met Arcade Fire en Bombay Bicycle Club. Inderdaad, de sfeer, instrumentatie (viool!) en opbouw van de liedjes doet ons hier best aan denken. En dan de stem; wat hoger en van tijd tot tijd nog fijner (!) dan die van Win Butler. Uiteraard willen we met deze laatste opmerking niemand beledigen.

The Mispers dus. Hun laatste wapenfeit is Brother, het nummer waar het hier om te doen is. De track opent met een fijne viool, waardoor we al op het puntje van onze stoel gaan zitten. Wat volgt is lastig te omschrijven. Bombastisch, indringend en doet ons denken aan het beste van Arcade Fire, The Maccabees en Bombay Bicycle Club. De driestemmigheid maakt het echter toch wel weer ‘eigens’. Tijd om te luisteren dus:

The Mispers live zien:
6 maart: Rotown, Rotterdam
7,8,9 maart: Where The Wild Things Are, Zeewolde

 

Written by Bas