Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 25th 2014

Nick Waterhouse blijft hip (8.0)

De retro-soul-pop die we van Nick gewend zijn
Song: Nick Waterhouse - This Is A Game

Kozen we vanochtend nog de moeilijke weg door een tamelijk onbekende artiest te tippen. De ScoBo (scorebord) content van vanmiddag doet wellicht meer bellen rinkelen. We gaan het vandaag in de schoolbanken van popprofessor Gobsmag namelijk hebben over Nick Waterhouse.

Eerst even laten zien wat we allemaal weten. Nick Waterhouse is afkomstig uit LA en kan dus geclassificeerd worden als hippe dude. Zeker als we vertellen dat hij zich muzikaal richt op de jaren ’60, zowel als producent als uitvoerend artiest. Hoornen montuurtje erbij en de hits kunnen aaneen geregen worden. Dit is wellicht wat overdreven, maar onze Nick goeide hoge ogen met Time’s All Gone, zijn debuut uit 2012.

Retro soulpop die erg doet denken aan de jaren ’60. Never change a winning formula moet hij gedacht hebben. Want inmiddels is de eerste single (This is a Game) van zijn nieuwe plaat (Holly) uit en jawel, retro soulpop die erg denken aan de jaren ’60.

Geen kneiter van een knoeperd, maar wel een heel erg fijn liedje. Het is lastig stilzitten hier op de redactie. Gitaartje, blazers en prima videoclip. Worden we gewoon erg vrolijk van. Kijk/luister maar:

Nick Waterhouse live zien:
4/5 april: Motel Mozaique, Rotterdam
7 april: Melkweg, Amsterdam

 

Written by Bas