Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 11th 2014

Onze vrienden van Dancing Years (8.3)

Het indrukwekkende van James Vincent McMorrow met de tekstdichterkwaliteiten van Damien Rice
Song: Dancing Years - Here's To My Old Friends

Stiekem kenden we de clip al een tijdje. Hoe dan? Via één van de hordes promotors die er in het Nederlandse muzieklandschap rondloopt, meer kunnen we er niet over zeggen. Maar Gobsmag bestond toen toch nog lang niet? Dat klopt.

Hoera! Dat was één van de eerste woorden die op het inmiddels ingerichte Gobsmag-HQ te horen was toen we van deze zelfde promotor het nieuws kregen dat Dancing Years, de band in kwestie, de oversteek naar het Europese vasteland gaat maken. Niet alleen voor een headline show op het voorbije weekend gehouden Where The Wild Things Are Festival. Neen. Ook als support voor onze vrienden van Boy & Bear. Prima introductie dus, zo dunkt ons.

Een album is er vooralsnog nog niet. Mooi, dat scheelt ons research-uren. Maar we kunnen het toch niet laten om te vertellen dat Dancing Year’s een vijftal uit Leeds is (weet u nog, de vergane glorie van Leeds United?). Nog niet heel productief dus, maar wat ze doen is wonderschoon. Check bijvoorbeeld eens deze sessietrack voor Crypt Covers of hun Broken Social Scene-cover van Anthems For A Seventeen Year-old Girl (en vergeet hem dan ook niet mee te nemen als free download).

Absolute uitblinker is echter Here’s To My Old Friends. Om met de deur in huis te vallen: doet ons denken aan Dry The River, James Vincent McMorrow, Benjamin Francis Leftwich en Damien Rice. Impressive stukje namedropping, nietwaar? Wat we je eigenlijk proberen te zeggen: Dancing Years maakt prachtige, gevoelige indie-folk (Here’s to my old friends / I miss you everyday / Where are you to heal my soul). Maar oordeel vooral zelf:

 

Written by Bas