Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 12th 2014

Public Service Broadcasting op weg naar de top (7.8)

Pink Floyd en The Orb samenwerkend aan de soundtrack van een oud filmjournaal
Song: Public Service Broadcasting - Everest

Hier op de redactie van Gobsmag zijn we al een tijdje fan van het Britse Public Service Broadcasting. We zijn dan ook verheugd de nieuwe videoclip behorende bij single Everest te mogen primeuren. Why should a man climb Everest? Because it’s there.

Niet bekend met dit duo uit Londen? O man, gelukkig heb je ons.

Public Service Broadcasting is een interessante band. Met drums, gitaar (soms banjo) en elektronica creëren ze een spannende sound die ergens het midden houdt tussen synthpop, progrock en indierock. Het wordt vervolgens afgetopt met stokoude gesproken samples uit voorlichtingsfilms, televisiemateriaal en propagandafilms. Live is het helemaal tof: dan speelt het duo voor een groot scherm met de bijhorenden beelden.

Het leverde allemaal reeds een te gek EP’tje op (The War Room, over de Tweede Wereldoorlog) en de vorig jaar uitgekomen langspeler Inform – Educate – Entertain.

Van dat bijzonder fijne en in het thuisland heel goed ontvangen album is Everest de nieuwe single en de bijhorende videoclip zie je dus nu voor het eerst op Gobsmag. Why should a man watch it? Because it’s there.

Public Service Broadcasting live zien:
20 april 2014: Schijndel, Paaspop festival
21 april 2014: Amsterdam, Paradiso
22 april 2014: Rotterdam, Rotown
23 april 2014: Groningen, Vera

(Ook leuk om te weten en te zien: vorig jaar maakte de band speciaal voor het Leeuwardse festival Explore The North een unieke single over de Elfstedentocht van 1963.“Een schaatsmarathon zonder meer.”)

Written by Harm