Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 14th 2014

Rams’ Pocket Radio: prima pop (8.0)

Poppie Sufjan Stevens, Keane en Radiohead met een vleugje Beethoven.
Song: Rams' Pocket Radio - Cavities

Een tijdje geleden was er een personeelsuitje. Gobsmag was er toen nog niet, maar dat mocht de pret niet drukken. Locatie: Bovenzaal Paradiso. Event: Foy Vance. Het was een fantastische avond met een fantastische artiest. Er was echter nog een hoogtepunt. We waren namelijk best wel onder de indruk van het voorprogramma dat Foy “de snor” Vance mee had genomen; Rams’ Pocket Radio.

Eeen snelle doch grondige google-search leert ons dat achter Rams’ Pocket Radio de Noord-Ier Peter McCauley schuil gaat. Hij noemt zichzelf een multi-instrumentalist. Niets mis mee. Opvallender is dat hij aangeeft geïnspireerd te zijn door mannen als Beethoven en stromingen als de ‘brutalist architecture’.  Hoe dat dan klinkt? Intelligente pop-songs met een scherpe, progressieve twist.

Daar kunnen we natuurlijk nog steeds niet veel mee. Dus laten we er een clipje tegenaan gooien. Een clipje van de mooie single Cavities. Soundscapes, uptempo Sufjan Stevens, een beetje Radiohead en ook nog een beetje Keane. Gewoon een prima popliedje dus. Dat geldt overigens ook voor de rest van de plaat. Luister maar eens naar het aanstekelijke Dieter Rams Has Got The Pocket Radios of het breekbare Love Is A Bitter Thing.

Overigens bevinden we ons in goed gezelschap. Gary Lightbody (Snow Patrol) schijnt ook fan te zijn.

Written by Bas