Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 3rd 2014

Revere plukt de laatste dag (9.0)

Ian Curtis als nieuwe frontman van Arcade Fire
Song: Revere - These Halcyon Days

Revere is een 8-koppige band uit London. Al jaren actief in het Engelse muziekcircuit. Ook al jaren vrienden. Als een band je ideale schoonzoon zou kunnen zijn, dan zeker Revere. Al gaat die vlieger niet altijd op. Ze knallen namelijk het podium af en onverdonderden dit jaar al hordes mensen op Glastonbury en Green Man Festival.

De groep heeft een trouwe schare fans opgebouwd. Zo trouw zelfs dat het album My Mirror / Your Target volledig werd gefinancierd door deze fans. Wie wil dat nou niet? De plaat werd zelfs via een Nederlands muziekforum opgepikt en belandde zo bij een platenlabel. En dat is nog niet alles. Inmiddels heeft de band al drie succesvolle tours in Nederland neergezet.

Dat Revere vervolgens alles in het werk heeft gesteld om de fans tevreden te stellen blijkt uit de kwaliteit van de plaat. De Gobsmag-redactie is compleet overdonderd. Dan weer melancholisch, dan weer bombastisch en dan weer prachtig ingetogen.

These Halcyon Days is de nieuwe single van het schijfje. Wat dat inhoudt? Goede vraag. Die stelden we ook aan frontman Stephen Ellis, met als reply:

It’s a sort of Carpe Diem song. We want people running head first into the end of the world.

We zouden de sound, opbouw en dynamiek uitgebreid kunnen gaan beschrijven. Maar dat doen we niet. Je moet namelijk gewoon luisteren en overdonderd raken.

Wel zullen we het je makkelijk maken. Luisteren kan namelijk gewoon hieronder. En kun je er geen genoeg van krijgen, check dan ook eens de volledige 2 Meter-sessie die de band onlangs opnam in Amsterdam.

Written by Bas