Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 3rd 2014

We say yes to NO (8.3)

De optimistische uitvoering van The National
Song: NO - Leave The Door Wide Open

Alweer een tijdje terug belandde er een nogal primadebima EP’tje op de deurmat. Don’t Worry, You’ll Be Forever. Nee, we zitten niet aan de drugs. Dit is de titel van dat fijne EP’tje. Het was nog een hele zoektocht om meer over de band te vinden. De bandnaam is namelijk NO en je kunt je voorstellen dat Google meerdere zoekresultaten tevoorschijn tovert.

Afijn, het is gelukt en we houden NO dus al een tijdje erg goed in de gaten. Zes gasten uit Echo Park, LA. Hun nieuwste wapenfeit luistert naar de naam El Prado. En dat is wederom een erg verslavende geluidsdrager en bij de eerste kennismaking denk je naar The National te luisteren. Zeg nou zelf, is dat een compliment of niet? Gelukkig bezitten ze toch ook een heel eigen sound (groot) zodat ze zeker niet de boeken in zullen gaan als een The National-coverband.

Wat onze collega’s zeggen? “…the band delivers an uplifting hymn to the spirit of human resilience, sounding like a more optimistic version of The National,” aldus Consequence Of Sound.

Leave The Door Wide Open is sinds kort de eerste single van de nieuwe plaat. En inderdaad, we horen The National en droeftoeterige teksten als ‘we’ll all go up in flames’. Gelukkig is er ook redelijk wat ‘uptempo’. We luisteren dus inderdaad naar de optimistische variant van The National.

Het Best Kept Secret festival had in 2013 de live primeur voor Nederland. Dit hebben we helaas moeten missen, maar afgaande op het nieuwe album en de lovende recensies die de band wereldwijd vergaard kunnen we alleen maar zeggen: laat de rest van de festivals maar komen!

Written by Bas