Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 19th 2014

Sharon van Etten is er al (7.7)

Joni Mitchell en Patti Smith met een soulvolle drumcomputer
Song: Sharon van Etten - Taking Chances
Album: Are We There (out now)

We tellen af naar 26 mei 2014, want dan komt-ie uit: Are We There, het nieuwe album van de Amerikaanse singer/songwriter Sharon van Etten. Eerste voorproefje is er in de vorm van het uitstekende liedje Taking Chances.

De in Brooklyn woonachtige Sharon van Etten, ze heeft inderdaad Nederlandse roots, was al een tijdje bezig toen ze ons leven binnenkwam. Het was haar derde plaat, Tramp (2012), die ons haar naam voor het eerst deed opschrijven op ons grote bord van “niet te missen nieuwe muziek”.

Tramp is een donkere plaat waarmee ze geweldig afrekent met haar ex-vriendje die haar het liefst elke dag vertelde hoe waardeloos ze was. Prijsnummer van het door The National gitarist Aaron Dessner geproduceerde meesterwerkje is het pijnlijk eerlijke Give Out: “It’s not because I always look down/ It might be I always look out.”

27 mei verschijnt dus met Are We There een opvolger. “It’s a very emotional record, it’s very open, it’s very raw and fairly uncensored,” vertelt ze aan onze Amerikaanse collega’s van de website The 405. Het zielige, soulvolle Taking Chances laat horen dat het een plaat is om naar uit te kijken.

Sharon van Etten live zien:
25 mei: Brussel (Botanique)
3 juni: Amsterdam (Bitterzoet)

Foto: Dusdin Condren

Written by Harm