Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 25th 2014

Stuk gaan op The Record Company (8.3)

De liefdesbaby van John Lee Hooker en The Stooges, luisterend naar de naam Dan Auerbach
Song: The Record Company - Baby I'm Broken

Het gaat lekker met Dan Auerbach. Kondigde hij van de week nog een nieuwe track van zijn hobbybandje The Black Keys aan, inmiddels heeft hij ook talloze kneiters van knoeperts geproduceerd.

En alsof dat nog niet genoeg is is zijn rauwe, dansbare bluesrock het voorbeeld voor velen. Zo schieten Auerbachiriaanse bluesrockformaties als paddestoelen uit de grond. We schreven eerder al over succes-inspiraties voor The Black Cadillacs en White Denim. De meesten zijn echter niet het vernoemen waard.

In de categorie ‘om in de gaten te houden’ hebben we er nu weer eentje voor je; The Record Company. Een snelle zoektocht in Spotify leert ons dat de meest recente EP luistert naar de titel Feels So Good. Die gasten zijn goed met woorden, want dat is precies het gevoel dat bij ons overheerst naar weer een heerlijke luisterbeurt.

Van deze EP komt ook de track Baby I’m Broken. Laten we die track bij dezen dan op ons Scorebord zetten. En wel met een 8,3. Heerlijke bluesrock dus die ongetwijfeld op de goedkeuring van onze vriend Auerbach kan rekenen. Wil je meer vergelijkingen? Onze collega’s van Time Out L.A. hadden het niet beter kunnen verwoorden door te zeggen dat The Record Company klinkt als “John Lee Hooker and The Stooges had a love-child”.

En als je dan toch aan het luisteren bent, vergeet dan ook niet om Hard Day Coming Down even mee te pakken. Voetjes van de vloer nu en ritmisch je hoofd meebewegen op die heerlijke mondharmonica.

Written by Bas