Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 2nd 2014

The Benelux prikkelt de zintuigen (7.5)

Prince, Mika en Sly & The Family Stone samen in de studio
Song: The Benelux - Smells Like Woman

Grote kans dat je de laatste tijd de volgende twee woorden voorbij hebt zien komen: The en Benelux. Niet alleen omdat Nederland hier natuurlijk onderdeel van uitmaakt. Neen. Ook omdat dit de naam is van een nieuw Amsterdams bandje dat aan de poorten van de muziekwereld rammelt. En alsof dat nog niet genoeg is, is het ook de naam van het onlangs uitgebrachte debuutalbum.

Van dit fijne schijfje vol dansbare, poppy tracks kwam eerder al de single Liar. De nieuwste track luistert naar de naam Smells Like Woman. Hoe dat klinkt vraagt u ons? Hoewel we er natuurlijk wel een mening over hebben (het klinkt “gewoon” lekker) blijft het uiterst lastig hier een passende draai aan te geven.

Vooruit, we gaan toch een poging wagen.

Zelf spreekt de band van ‘akoestische house’. Dat impliceert een samenwerking tussen Bob Dylan en Charly Lownoise & Mental Theo. En daar worden we niet blij van. Waar we wel blij van worden is het retro-randje dat aan het nummer hangt. Doet ons denken aan Prince, maar op andere momenten weer aan Mika. Hadden we al gezegd dat Smells Like Woman niet had misstaan in een discoclub in Memphis in de jaren 60 van de vorige eeuw?

We hebben u gewaarschuwd, The Benelux laat zich lastig omschrijven. Vandaar dat je hieronder gewoon kunt luisteren. Wij raden aan dat te doen. Wij ruiken een blijvertje.

Live zien
17 januari 2014: Groningen, Eurosonic Festival (Cafe Warhol)
23 januari 2014: Arnhem, Luxor Live
24 januari 2014: Haarlem, Patronaat

Written by Bas