Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 21st 2014

The Holidays gaat voor het allerhoogste (8.0)

U2 als indie pop band met een soulvolle bassist en gewillige synthesizers
Song: The Holidays - All Time High

Hevig getipt door onze correspondent in Australië: check de uit Sydney afkomstige band The Hollidays. Ze hebben met Real Feel net een nieuwe plaat uit en All Time High is een meer dan prima single.

Een experimentele popband noemen ze zich zelf. En dat experimentele snap je wel als je ziet wat ze bij ‘invloeden’ hebben ingevuld op hun Facebookpagina: Congas, analog step-sequencers, screaming lowpass filters with curtis chips, jazzmasters through marshalls, tape-echo, vintage dimension, loneliness, coffee, boredom, escape.
Gelukkig, humor hebben ze dus ook.

In 2010 verscheen debuutalbum Post Paradise en dat leverde de mannen een nominatie op voor The Australian Music Prize. Na het thuisland uitvoerig getoerd te hebben, stapte de band het vliegtuig in om hetzelfde te doen in Amerika en Engeland. Festivals als The Great Escape en SXSW zijn inmiddels al afgestreept op de band bucket list.

En nu is er dus Real Feel, de langverwachte opvolger. Drie jaar hebben ze er aan gewerkt in studio’s across the globe. Het resultaat mag er zijn, het is een plaat die dankzij topliedjes als Home, Voices Drifting (!), Please Forget, Japan Window en huidige single All Time High bij elke luisterbeurt steeds verder onder je huid gaat zitten. Yup, wij zijn fan.


Written by Harm