Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 18th 2014

The Sore Losers maakt er werk van (7.7)

The Black Keys en Led Zeppelin op bezoek in het repetitiekot van Jack White
Song: The Sore Losers - Working Overtime

Dit kan weleens je nieuwe favoriete rockband uit België worden: The Sore Losers. Het viertal heeft met Rosalyn net een nieuwe plaat uit en de daarop te vinden single Working Overtime is, zoals wij dat plachten te noemen in de muziekjournalistiek, een kneiter van een knoeperd.

Deze band uit het altijd prachtige Hasselt, winnaars van de zilveren medaille in Humo’s Rock Rally 2010, doet iets heel goeds: niet alleen kunnen ze heerlijk rauw en scheurend uit de hoek komen, ze zijn ook nog eens melodieus. Dat is een combinatie waar wij op de redactie van Gobsmag van gaan kwijlen.

Kwijlen doen wij overigens niet alleen: het is haast onmogelijk om de positieve geluiden van onze veelal wel serieus genomen collega’s te negeren. Het zijn er gewoon te veel. Deze bijvoorbeeld, uit de Belgische krant De Standaard:

“Een gloeiend hete rockplaat, met in smerige garages gerijpte gitaren en kwikzilveren countryhonkharmonieën, knap artwork, en een A- en B-kant die smeken om op vinyl geconsumeerd te worden.”

Kwikzilveren countryhonkharmonieën, mensen! Kwikzilveren countryhonkharmonieën. Wat moeten wij dan nog zeggen? Misschien dat Working Overtime ons heel erg doet denken aan Mary Jane’s Last Dance van Tom Petty and The Heartbreakers (zing de eerste regels maar eens over het eerste coupletje: “She grew up in a Indiana town / had a good lookin’ mama who never was around” én hoor wat de Losers zelf iets verderop zingen: “Heartbreakers on the radio”. Jahaaa! Afijn, dat is wel vaker gebeurd en vice versa).

Ach, gewoon luisteren die handel.


The Sore Losers live zien:
01 maart 2014: Brussel, Botanique
15 maart 2014: Amsterdam, Paradiso
19 maart 2014: Leuven, Depot
21 maart 2014: Diksmuide, 4AD
19 april 2014: Oostende, Instant Karma
30 april 2014: Gent, Volta, Vooruit

Written by Harm