Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on January 27th 2014

Toppop met Stefany June (7.5)

The Astroids Galaxy Tour en Lykki Li in een Duitse bar
Song: Stefany June - Is It The Whiskey?

Vierentwintig februari 2014 komt-ie uit: het titelloze debuutalbum van Stefany June. De van oorspong Duitse muzikante heeft reeds een stevig voet op Nederlandse bodem. Haar nieuwste single, het prima popperige Is It The Whiskey?, is vandaag met een spannende videoclip in première gegaan.

In 2008 kwam Stefany naar Nederland, om muziek te studeren aan de ArtEZ Popacademie in Enschede. Optredens bij De Wereld Draait Door en De Beste Singer-songwiter van Nederland brachten haar meteen onder de aandacht bij een groot publiek en zorgden ervoor dat haar zomerse naam op diverse tiplijstjes werd genoteerd.

En nu komt er dus eindelijk een debuutalbum. Een album waarbij “Pop het trefwoord is”, aldus de promotiemachine achter de zangeres. “Beïnvloed door voornamelijk Scandinavische artiesten is haar muziek en stem een markante mix van Ladyhawke en Julia Stone,” lezen we verder in het persbericht.

Geen promotionele bullshit. Onze deskundige oren horen dat ook. Ons eerste referentiepuntje was het Deense The Astroids Galaxy Tour. En nu wij dat gezegd hebben, hoor jij dat ook. Grappig hoe dat werkt. Noemen we het observer-expectancy effect: je hoort wat je denkt te moeten horen. (Op 3FM noemen ze dit in Jip-en-Janneketaal “Mama appelsap”.) Speel dit liedje maar eens achterstevoren af, hoor je op 2 minuten 34 dat Albert Verlinde en Onno Hoes binnenkort uit elkaar gaan.

Hoe dan ook: hou Stefany June gewoon in de gaten. Krijg je geen spijt van. Ein prosit!

Stefany June live zien:
20 februari 2014: Hengelo, Metropool
22 februari 2014: Utrecht, Tivoli

Written by Harm