Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 10th 2014

Uit het wilde Zweden: Johnossi (7.8)

Bruce Springsteen en Pearl Jam in een wedstrijdje spierbalrocken
Song: Johnossi - Into The Wild

In thuisland Zweden zijn ze al lekker bezig, die gasten van Johnossi. Onlangs verscheen daar met Transitions hun vierde langspeler. Hier in Nederland moeten we er nog even tot 28 april op wachten en de vooruitgesnelde video’s van Gone Forever (goud in Zweden), het prachtige For A Little While en de spannende live versie van Into The Wild (hieronder) tonen aan dat dit een jammerlijke mededeling is.

Johnossi bestaat uit John Engelbert en Oskar “Ossie” Bonde. (Wij zien wat ze daar doen: John + Ossie = Johnossi!). De eerste schrijft de liedjes, speelt gitaar en zingt, de ander drumt en zingt ook wat mee. En daar heb je ook meteen de karakteristieke sound van ze te pakken: een zwaar gedragen gitaargeluid, een beestachtige trommelaar en een rauwe stem. Uitkomst van deze som: spierballenrock avant la lettre, zoals de Zweden dat zo mooi kunnen zeggen.

En live schijnt het nog beter te werken, het bewijsmateriaal zie je hieronder. De video is opgenomen tijdens de release party van hun nieuwe album. Het duo vertelt: “We had pretty much just arrived from a two week adventure in the Peruvian rainforest and when we got home this song suddenly felt (and still does) very inspired by what we experienced in the jungle. Even though it was written before we went there…”

Maakt allemaal niet uit. Johnnossi, mensen:

Written by Harm