Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on April 30th 2014

Verspil geen tijd: luister The Family Rain! (7.5)

Een beetje Asaf Avidan, een beetje The Heavy en een beetje Black Keys
Song: The Family Rain - Don't Waste Your Time

Het is een patroon dat het oplettend oog/oor wel vaker spot: een paar EP’tjes voordat de kneiter van een langspelert tevoorschijn komt. Deze vlieger gaat niet helemaal op voor het Britse The Family Rain. Maar het komt wel in de buurt. In 2013 was daar al de heerlijke single ‘Trust me, I’m a Genius’. Niet veel later was daar het EP’tje Pushing It, waarbij de titeltrack zeker een warme aanbeveling verdiend.  Toeval of niet, beide tracks staan op het eerste volledige album Under The Volcano.

Kneiter van een knoeperd van dit album, buiten de hierboven genoemde liedjes, is Don’t Waste Your Time. Heerlijke indierock waarin we een mix horen tussen The Heavy, Asaf Avidan en de good old Black Keys

Oeps, vergeten we bijna de band te introduceren. Drie broertjes uit Bath, Engeland. Voorprogramma’s waren er ook, zeker weten. Onder andere Biffy Clyro, Thirty Seconds To Mars, Jake Bugg en Miles Kane mochten na het drietal spelen. Niet de minsten dus. Leuk weetje: het album is in iets minder dan drie weken opgenomen. Daar kan menig muzikant nog een puntje aan zuigen. Voor nu volstaat het echter om Don’t Waste Your Time aan te slingeren.

Written by Bas