Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 25th 2014

Wakker worden met Tom The Lion (7.7)

Oneman-supergroep van Jeff Buckley, Bon Iver en Nick Cave
Song: Tom The Lion - Sleep

Het blijft een lastig dilemma. Kwaliteit? Kwantiteit? Beide? Geen van beide? Tom The Lion kiest duidelijk voor de eerste optie. Het debuutalbum The Adventures of Tom The Lion dateert alweer van een paar jaar geleden. Komt bij dat deze alleen op zeer exclusief vinyl is gereleased. Bespaar je dus de moeite om richting Spotify te racen.

Met het onlangs gereleasede Sleep lijkt onze Tom van dit traject af te wijken. Jawel, het album staat inmiddels op Spotify! Wel werd besloten om vast te houden aan het credo ‘kwaliteit’. Wat een prachtige liedjes.

Gaan we te snel? Excuses. Tom The Lion komt uit London. Niks bijzonders. Leuker wordt het wanneer we kunnen melden dat hij elke noot zelf schrijft, speelt en produceert (goodbye John Ewbank). Kers op de slagroom (wij zijn niet zo goed met uitdrukkingen): hij heeft een voorliefde voor bijzonder vinyl. Heel veel meer valt er eigenlijk niet te zeggen. Nee, geen onwil. Er is simpelweg niet veel te vinden over deze, toch wat, mysterieuze muzikant.

Over naar de muziek dan maar. Het nummer Ragdoll (een oudje, maar opniew uitgebracht op Sleep) deed ons al denken aan helden als Jeff Buckley en Bon Iver, compleet met pianospel van Benjamin Clementine. Bam! Eerste single van het nieuwe album is ‘Sleep’ (niet geheel toevallig ook de naam van het album, dus). Niet om onszelf er makkelijk vanaf te maken, maar deze associaties gaan weer op.

Gewoon primadebima dus. Ideaal voor een luie zondagochtend (of ander moment naar keuze).

Written by Bas