Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 3rd 2014

Young & Sick hult zich in mysterie (8.0)

Mister & Mississippi met peper in de reet.
Song: Young & Sick - Continuum

Alweer een tijdje geleden knalde er een nummer uit de speakers op het Gobsmag HQ. Een lekker deuntje. Op zich niet vreemd, want dat gebeurt vaker op de redactie. Een aanstekelijk deuntje. Al snel bleek het om Young & Sick te gaan. Slechts enkele nummers uit. Nummers die overigens allen op Soundcloud te vinden zijn. Check bijvoorbeeld de Magnolia EP. Succes draait echter niet alleen om kwantiteit. Op basis van de hype die in Amerika gaande is werd de beste band al geboekt voor SXSW en Coachella. En dan te bedenken dat er slechts 4 live-optredens zijn gegeven. Ooit.

Hoewel de exposure op blogs in Amerika dus niet is aan te slepen, kan de band in Nederland nog best wat aandacht gebruiken. Zeker als we erachter komen dat achter Young & Sick een Nederlander zit: Nick van Hofwegen. Nick studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Dat deed hij best succesvol, volgens ons. Zo ontwierp hij albumcovers voor niemand minder dan Maroon 5 en Robin Thicke. En dan blijkt hij ook zelf muzikaal nog eens prima onderlegd te zijn.

Het nummer waar het ons om te doen is heet Continuum. De bandnaam doet al vermoeden dat we hier niet te maken hebben met carnavalskrakers. Young & Sick maakt donkere, mysterieuze muziek. Gebaseerd op drums en synths. Een beetje Mister & Mississippi, maar dan met een flinke dosis peper in de …

Heel veel meer is er eigenlijk niet over de band te vertellen. De website is akelig summier. Er ligt geen cd in de winkel. Optredens zijn er amper geweest. Wat moeten we dan, horen we je denken. Ons advies? Luisteren.

Written by Bas