Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on November 17th 2015

Jasper Steverlinck op solo-pad (8.5)

Een Vlaamse verzameling van Gary Moore, Jeff Buckley en een klein beetje Freddie Mercury
Song: Jasper Steverlinck - Things That I Should Have Done
Album: TBA (2016)

Nog geen week geleden was het sessiekot van StuBru (Studio Brussel) de plek waar Jasper Steverlinck zijn nieuwe single Things That I Should Have Done liet horen. Wellicht ken je Jasper als frontman van de Belgische band Arid. En wellicht ook niet. Maakt ook niet uit. Wat je moet weten is dat Jasper op dit moment hard werkt aan zijn solocarrière.

Things That I Should Have Done is daarvan het eerste voorproefje. En man man man, wat klinkt dat lekker. Denk aan Jeff Buckley, Gary Moore en zelfs een beetje Freddie Mercury.

“Things That I Should Have Done is Jasper rauw, eerlijk en op zijn meest soulful,” zegt de Belgische krant De Standaard. In dat artikel zegt Jasper zelf: “De echtheid van de blues en de blues van het leven zelf vormde de inspiratie voor dit nummer. Dit is wie ik nu ben, puur en ongecensureerd.”

Overigens zou je Jasper ook kunnen kennen van zijn rol als coach in The Voice van Vlaanderen of van zijn eerste solo-werk (uit 2004). Op Songs of Innocence covert hij tracks van o.a. The Doors, David Bowie en Rufus Wainwright. Binnenkort dus tijd voor echt eigen werk. Wij kunnen niet wachten.


Kassasin Street is aan (7.7)
Gaan met Pleasure Beach (8.0)