Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on February 17th 2015

Bijna vijf minuten JJ Grey & Mofro (7.7)

Bluesrock 'n soul met de groeten uit Florida
Song: JJ Grey & Mofro - Every Minute
Album: Ol' Glory (03.03.2015)

Bij Florida kun je aan veel dingen denken. Uit ons hoofd: Miami Vice, krokodillen en Disney. Maar bluesrock, snerpende gitaren, blazers en stemmen doorspekt van whiskey? Misschien is het inderdaad niet het eerste wat er in je opkomt, maar na het luisteren naar JJ Grey & Mofro zul je horen dat het wel degelijk kan.

JJ Grey & Mofro loopt al wat jaartjes mee en¬†levert eigenlijk een constante stroom van prima albums. We zullen je de complete geschiedenis besparen, maar met acht albums, een aantal wereldtournees en en negende album op komst kunnen we eigenlijk niet anders dan concluderen dat we met een ras-artiest te maken hebben. Of zoals The New York Times zegt: “Impassioned singing, riff-based Southern rock, cold-blooded swamp funk and sly Memphis soul.” Hatsa!

This River (2013)¬†werd ons getipt door een van onze favoriete platenpromotors. Eerlijk is eerlijk, dat album bevat een paar kneiters! Your Lady, She’s Shady en 99 Shades Of Crazy hadden wat ons betreft niet misstaan op nationale radio. Die vlieger gaat niet helemaal op voor nieuwste single Every Minute (afkomstig van aankomende plaat Ol’ Glory). Iets meer ingetogen, maar eigenlijk net zo prima. Het wachten is nu op de rest van het album, dat begin maart volledig in Spotify zou moeten staan.

Like what ya’ll hear? Koop dan als de wiedeweerga tickets voor Paradiso (27 maart) of Paard van Troje (28 maart). Dan krijg je niet alleen JJ Grey & Mofro, maar ook Marc Broussard erbij. Wij weten het wel.

Houndstooth is wel om over naar huis te schrijven (7.9)
Liefde voor Lord Huron (8.2)