Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on December 16th 2016

Black Joe Lewis & The Honeybears is geil (8.1)

Badass neefjes van St. Paul & The Broken Bones en een rockende Godfather of Soul
Song: Black Joe Lewis & The Honeybears - PTP
Album: Backlash (10.02.2017)

En jij denkt dat die kerstborrel op het Gobsmag-kantoor gezellig is? Lauw bier, een zakje zoute pepsels en de zompige oliebollen van Jeanette, de schoonmaakster. En dan een aantal snobs in quasi-lollige kersttruien die allemaal met hun vingertje op de muis de koning van Spotify willen zijn. Maar op een gegeven moment, als het lauwe bier begint te werken en de oliebollen zijn verteerd, horen ze waarom de tafels en stoelen aan de kant staan. Dan draaien ze Black Joe Lewis & The Honeybears!

Want bij liedje PTP veranderen die lamlendige beroepstikkers in een luchttoeterende en funkende soultrain. Dirk de systeembeheerder waagt zich zelfs aan de snake. Dat is niet alleen geinig, maar ook heel onverstandig. Maar dat is wat de nieuwe van Black Joe Lewis & The Honeybears met je doet. Het rockt, het swingt, het pompt en het blaast. Het is een beetje geil ook. Van de band uit Austin komt in 2017 eindelijk (na vier jaar) weer een nieuw album. De vijfde.

Nile Rodgers, Maceo Parker, Otis Redding, Howlin’ Wolf, Isaac Hayes, Donny Hathaway, Lightnin’ Hopkins. Kies zelf maar uit. De redactie is even druk met iets anders.

De prachtige, pakkende liedjes van Cancer (8.8)
Be Charlotte komt eraan (8.0)