Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 4th 2018

De balans van Blind Seagull (7.7)

Ian Curtis is niet dood. Hij is op tournee in het voormalige Oostblok met Stillwave (zoals het vroeger was) of (het gigantisch onbekende) Hoop Dreams.
Song: Blind Seagull - Balance
Album: t.b.a.

We zijn een tik te lui om het op te zoeken, maar is dit niet de eerste keer dat wij over een Russische band schrijven? Vast wel. Hoewel. Schrijven? We weten namelijk niks tot nauwelijks iets over Blind Seagull uit Kaliningrad. Dit zijn dus eigenlijk alleen woorden en dit is eigenlijk geen verhaal. We kunnen je wél vertellen dat de oblast Kaliningrad een Russische exclave is; omsloten door Polen en Litouwen. En dat het aan de Oostzee ligt. En dat het daar ongetwijfeld stikt van de zeemeeuwen. Maar wat heb je eraan?

Daarom hebben we extra ons best gedaan. We zijn toch een klein beetje over de band te weten gekomen; Balance is het nieuwe singletje en het verscheen niet lang nadat album Pressure (in februari) het licht zag. Het is volgens Bandcamp een liedje over vrede, harmonie en een koude lente. Er zijn volgens Bandcamp nog vier andere albums. Allemaal niet langer dan 20 minuten, volgens Bandcamp. Op Facebook noemen ze zichzelf post-punk, new wave en lo-fi. Ze zijn met zijn drieën. De muziek is best donker, vinden wij. Balance is best wel heel goed, zeg nou zelf.

Zo. Dat was het. Meer is er niet.

Kaliningrad heette trouwens tot 1946 Koningsbergen. Maar wat heb je eraan? Je had beter direct naar het puike liedje kunnen luisteren.

Met Baerd naar Kreta (8.1)
Riike Mo is wanhopig (7.8)