Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on December 4th 2018

De duivel en Robert Connely Farr & The Rebeltone Blues (7,7)

Onvervalste deep south blues (zoals Robert Johnson en de vele andere grootheden uit de Mississippi-delta)
Song: Robert Conneley Farr & the Rebeltone Boys - Hey Mr. Devil
Album: Dirty South Blues (out now)

Dirty South Blues, daar houden we van. Diep in de delta van Mississippi en Louisiana vonden en vinden we lelijke cafe’s waar fantastische bluesmannen hun gitaar en smeekbedes ten gehore brengen. We zeggen bewust ‘vinden’, want de scene is nog niet dood! Ga maar eens op bezoek in Clarksdale, Mississippi. Zomaar kans dat je daar Robert Connely Farr tegenkomt (al woont hij tegenwoordig in Vancouver, Canada).

Maar mr. Connely maakt blues zoals ze dat back in the days ook deden. En een beetje zoals Dan Auerbach zijn stempel er ook al jaren op drukt. En die sound is niet zo gek, gezien zijn geboorteplaats in The Deep South. En gezien zijn ontmoeting met Jimmy Duck Holmes, een levende blues-legende. De twee klikten en sindsdien mag Robert Connely Farr mr. Holmes als zijn mentor beschouwen. Jaloers!

Anyway, liedje Hey Mr Devil (Robert Connely Farr samen met The Rebeltone Boys) klinkt als onvervalste blues. Ogen dicht en doen alsof je in Amerika bent! Dat geldt overigens voor de hele plaat, Dirty South Blues (geproduceerd door Leeroy Stagger)

Written by Bas