De sterren staan goed voor This Is The Kit
 

SONG

This Is The Kit - Bashed Out [listen on Soundcloud]

ALBUM

Bashed Out (06.04.2015)

SOUNDS LIKE

Sharon van Etten met een banjo

RATING

8.4

POSTED ON


De Amerikaanse muzikante Kate Stables is al een tijdje bezig onder de naam This Is The Kit. Reeds drie langspelers en een EP verschenen er sinds 2008 (Leuk detail: haar debuutplaat heet Krulle Bol). Met elke release verovert ze nieuwe zieltjes en met de begin april verschijnende plaat Bashed Out kan het weleens helemaal los gaan.

Het nieuwe album verschijnt op Brassland Records, het label van The National broertjes Aaron en Bryce Dessner. Het was ook Aaron die de rol van producer op zich nam tijdens het opnameproces. Hij zag Kate een keertje spelen, raakte onder de indruk, nodigde haar uit als voorprogramma van zijn band en kroop uiteindelijk achter de knoppen.

Aaron is echter niet de enige die de potentie van Kate ziet. Ze mocht ook al mee op tour met artiesten als Jose Gonzales, Alexi Murdoch, Iron & Wine én Gobsmag lieveling Sharon van Etten, die This Is The Kit ook weleens noemt in interviews als haar favoriete nieuwe ontdekking. Het blijft echter niet bij woorden, want op het nieuwe album Bashed Out horen we gastbijdrages van de The National broertjes, Benjamin Lanz (Beirut), Thomas Bartlett (Doveman, The Gloaming) en Matt Barrick (The Walkmen).

Kortom: de sterren staan goed.

25 februari speelt This Is The Kit in Paradiso (Amsterdam).

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op